Kabayan jeung tukang cukur …

Dina hiji waktu, siKabayan hayang di cukur lantaran buukna geus rada panjang …. singket carita kabayan keur dicukur ….
” kang, biasa ……” ceuk tukang cukur
“Yoi brow …..” ceuk kabayan
atuh krek-krek-krek tukang cukur ngamimitian gawena, sailaharna tukang cukur sok aya bae piobroleun teh …
“kang … ” ceuk tukang cukur ngamimitian ngobrol …” ayeunamah kapikir ku kuring, geuningan Gusti Alloh teh teu aya nya ….”
siKabayan ampir-ampiran cengkat tina korsi lantaran ku kaget ngadenge omongan tukang cukur eta ….” naha bet kitu mang …” kabayan mairan
“sok tinggali ku akang tuh di jalan, di pasar atawa ditempat lain loba galandangan, loba nu salangsara, loga nu katunggara …. lamun bener Gusti Alloh aya, pasti moal aya nu kararitu pan ….” tukang cukur mani tegep kana pamadeganna
sikabayan teu waka nembalan lantaran sadar diri keur dicukur, palangsiang mun eleh omongan eta peso cukur nempel dina beuheung …
beres dicukur sikabayan nyarita “mang ceuk kuringmah tukang cukur teh euweuh …..”
tukang cukur mani molotot bari ngajawab ” lieur kabayan manehmah … apan bieu karek di cukur ku aing na aing teh naon katinggalina ….”
bari nyerengeh sikabayan ngajawab ” mang tuh tinggali diluar …” cenah bari nunjuk ka luar jalan, memang katempo aya nu gelo keur cicing bari buuk nu awut-awutan teu kaurus
“naon hubunganna nu gelo jeung obrolan ieu ….” Tukang cukur masih nyereng
” mang lamun bener tukang cukur aya atuh moal aya jelema nu buukna awut-awutan jiga kitu …” ceuk kabayan
“nya salah manehanana naha teu datang ka kuring menta di cukur…”
” tah eta mang, salah saha lamun loba nu sangsara, loba nu kasusahan atawa katalangsara tapi teu datang ka Gusti Alloh …, jadi lain hartina lobana kajadian nu goreng akibat Gusti Alloh teu aya tapi urangna nu teu heman datang ka Alloh SWT ….sarua jeung emang jadi tukang cukur tadi …..”
tukang cukur ngahuleng …….

Posted in Tak Berkategori

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s