cita-cita si encid

Kang Ded

si encid budak si kabayan nu karek umur 4 taun nyarita ka indung-bapa na ngenaan cita-cita manehna lamun engke geus manjing dewasa…

“ma… pa…. engke encid lamun tos ageung hoyong jadi polisi….”

“heuheuy deudeuh… akang tinggali budak urang geus boga kahayang…..”si iteung mani atoh bin sumringah….

“ah… manehmah iteungjiga nu teu apal bae ka si encid…. ” si kabayan bari ngagerean ceulina ku bulu hayam

“na kumaha kitu…”

“eeeh iteung kudu sadar atuh… si encid mah budak eraan…. dusun deuih….. ”

“naon hubungana jadi pulisi jeung eraan….”

“didinyamah iteung-iteung…. matakge boga tipi teh tinggalina berita atuh lain sinetron bae…”

si iteung beuki teu ngarti bae…

“yeuh iteung…” si kabayan ngajelaskeun maksudna alesanna… “tuh tinggali di berita tipi…  bandar narkoba di bekok pulisi… trus pejabat nagara yang korupsi akhirna di bekok pulisi… preman terminal di bekok pulisi… kaharti teu… si encid mah tong boro ngabekok, hitut oge leutik … arek bisa…

Lihat pos aslinya 71 kata lagi

Posted in Tak Berkategori

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s