si kabayan ngawas ujian

duka timana alesanna si kabayan meunang tugas ngawas ujian barudak SMP.. singketna carita nalika keur ujian matematika di ruangan anu simpe jempling teu kadenge sora jangkrik-jangkrik acan…. na ari peledek teh bau hitut… bau anu bener-bener bau…. atuh para siswa teh jadi rame pada nutup irungna masing-masing….  ngan si kabayan nu teu nutup irung teh da rumasa meureun….  supaya ulah kapanggih si kabayan akhirna nyarita bari jiga anu rada nyentak…”siapa ieu teh yang teu sopan …hitut di dalem ruangan ujian…”
para siswa pada saling tuduhkeun ka babaturanna bari heureuy….  akhirna si kabayan nyarita kieu “..ehem… adek-adek… bapa apal siapah diantara aranjeun yang hitut…. dan bapa akan kasih tau jawaban soal ujian jika aya anu ngaku hitut….”
na atuh ari cung teh kabeh pada ngaku hitut…abdi pa….abdi pa…saya pa…

8 thoughts on “si kabayan ngawas ujian

  1. Culangung, kedul, usil, jste. geus jadi “trade-mark”na si kabayan da mun alus mah meureun moal boga titel “si”. Asa teu adil mun urang ngagambarkeun kabayan siga kitu padahal mun macaan dongeng kabayan ucap caritaanana teh loba nu implisit kudu diguar kalawan daria. Caritaan kabayan euyeub ku falsafah hirup, kritik sosial jsb. Mun kiwari ki sunda loba nu jd ahli filsafat, kabayan geus aya ti biharina. Wallahu’alam

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s