Pepetasan si Kabayan

Dina hiji poe si Kabayan manggih pepetasan di na peti di goahna… eta jiganamah urut bulan puasa kamari ngahaja di sumputkeun bisi di cokot ku si encid budakna…tapi nepi ka pohona … tah dina waktu eta nalika si kabayan keur kokoreh neangan huut keur parab hayam kapanggih deui eta pepetasan teh… atuh atoh ..ah rek di seungeut engke sore cenah pikirna… dina waktuna si kabayan indit ka tegalan maksudna rek nyeungeut eta petasan tea… auh dikaluarkeun eta pepetasan anu gede…si kabayan ngaluarkeun korek api dina pesakna terus di cekeskeun nepi ka hurung…terus di antelkeun kana petasan eta…saeunggeus hurung di alungkeun nepi kajauhna…. tapi kulantaran si kabayan sieun katorekan manehna ngalungkeunna lain ka hareup tapi ka tukang nu pas na ka jalan nu kabeneran ngaliwat aki dasim …. atuh… DOR ….pepetasan eta sada deukeut aki dasim nepi ka aki dasim ngarenjag bari taki-taki bisi aya nanaon…. si kabayan jadi era parada lantaran geus ngareuwaskeun kolot… aki dasim bari nyarekan ka sikabayan mere peupeujeuh lamun nyeunget pepetasan ulah tarik teuing bisi ngareuwaskeun batur ceunah……

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s