jalu…

jalu kasep…

hiji waktu aya hiji budak anu boga watek tukang ambek(amarah). supaya sipat ambekna cageur, bapana mere sakantong paku terus nyarita ka anakna supaya nanclebkeun eta paku kana pager unggal datang sipat ambekna.

dina poe kahiji eta budak geus nanclebkeun 56 paku tina pager, eta teh tiap eta budak ambek kana hiji hal…. terus tiap poe ka poe eta paku nu di tanclebkeun kana pager ngurangan, nepi ka hiji poe teu hiji paku nu di tanclebkeun kana pager….

si budak eta geus ngarasa bisa nahan amarah lantaran manehna nyaho geus sababaraha poe manehna geus bisa leuwih tenang jeung asa nikmat hirupna teh… terus manehna bebeja ka bapana ngeunaan kajadian nu kaalaman… si bapa ahirna nitah budak eta nyabut eta paku tina pager tiap manehna dina kaayaan teu amarah…

ti poe ka poe si budak eta nyabutan eta paku nepi teu nyesa hiji oge…manehna terus bebeja ka bapana yen paku teh geus ka cabut kabeh leuwih gancang tibatan waktu manehna maku eta paku kana pager…

si bapa ngaleng eta budak bari nyarita ” kasep anjeun geus lulus tina ujian ieu… tapi tinggali liang tina pager ieu, pager ieu moal balik deui kana asalna anu beresih tina liang nu ku anjeun jieun… tapi bakal aya tapakna sa tung-tung hirup ieu pageur”.

jalu kasep….

anjeun bisa nyodekaan batur ku peso atawa barang anu sajabana… terus anjeun menta hampura…. tapi sarebu kali anjeun menta hampura eta tapak urut bohak bakal tetep aya, jeung aya deui bohak anu leuwih parah akibatna, nyaeta bohak kulantaran fitnah nu bakal mawa mamala dunya akherat…..

omat jalu… cing bisa mawa diri… tetep kudu inget kanu Maha Kawasa nya, lantaran sagala gerak, tingkah jeung polah urang eta pasti Allohmah Uninga…..

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s