jalu….

jalu….

nalika hidep tumanya ka bapa ngeunaan sababaraha bab  kahirupan …. bapa sakapeung ngajawab sacara jujur ka hidep tapi aya kalana bapa teu jujur kana jawaban eta….  ayeuna bapa rek wakca nu sabenerna naon sababna bapa jujur jeung naon sababna bapa eu jujur….

jalu kasep…

hiji jelema lamun hirup beuki gede tur beuki dewasa tina pangarti kahirupan, sok nangtukeun sababaraha hal ku jalan sababaraha hal nu sejenna…. hidep inget teu,waktu hidep meredih ka bapa hayang rorobotan power ranger tapi ku bapa teu di tedunan? eta teh lain kulantaran bapa teu nyaah kahidep…. lain teu hayang ninggali anak suka-seuri lantaran boga cocooan anyar… tapi aya hal nu leuwih penting nu kubapa keur di lakonan … nyaeta bapa hayang ngadidik hidep kujalan teu sagala kahayang bisa kacumponan saharita…. sagalana kudu make perjuangan atawa usaha…. geuning ari hidep diajar nabung waktu geus cukup bekel bisa oge kalaksana kahayang hidep…..

jalu…

ninggali kaayaan ayeuna bapa mah mani asa sesek hate teh ninggali kaayaan ayeuna nu sagala teu kaduga…. bapa jadi asa teu wasa ngaleupaskeun hidep  di jaman nu sagala teu puguh kieu….  lantaran bapa teu bisa mekelan hidep ku materi nu ngalimpah…. darajat nu luhur…. tapi bapa ngan bisa mekelan hate nu bener (eta oge ceuk bapa…) kaImanan ka nu Maha Kawasa…. jeung hate nu ha-at kanu leutik…. ha-at kanu teu daya teu upaya…. ha-at  kanu keur meunang katunggara….

jalu….  inget kasep…. Alloh SWT aya di antara jelema-jelema anu tadi ku bapa di sebutkeun…. lantaran eta…. cekel pageuh jeung camkeun ku hidep naon nu ku bapa bieu di sebutkeun….

3 thoughts on “jalu….

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s