si jalu tereh tepung taun…

jalu kasep….

teu nyangka bulan agustus hareup, hidep panjeg 4 taun….bapa masih keneh inget, basa nyaksian hidep kaluar tina rahim ibu hidep…. hidep teu langsung ceurik…. nu ngakibatkeun bapa degdegan bari gegebegan….ka tambah ibu hidep terus nanya..”naha teu nagis….naha teu nangis…..” tapi akhirna anjeun ceurik oge sabada di beresihan kokotor nu ngahalangan jalan nafas hidep…..Alhamdulillah….Bapa langsung teg na hate hiji ngaran keur anjeun…. nyaeta ngaran salah saurang kulawarga deukeut kangjeng Nabi SAAW, nu jadi mantu kakasih…. nu jadi penerus katurunan mantenna….nyaeta ALI nu di namian HAIDAR ku sepuhna ….terus bapa inget, nalika hidep di lahirkeun… bapa teh keur maca sejarahna salah saurang Imam Ahlilbait, nyaeta Imam Muhammad nu di gelaran Al BAQIR…. jadi lengkepna ngaran hidep teh ALI HAIDAR BAQIR ….

jalu anaking….

bapa ngaharep ka anjeun supaya nyontoan kahirupan pribadi-pribadi nu luhung nu di jadikeun dasar ngaran hidep…. kahade kasepnya, keur tuturkeuneun hirup hidep ka hareup….

One thought on “si jalu tereh tepung taun…

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s