si kabayan ngimpi..

si kabayan tara biasana datang ka imah mitohanna,

“kabayan aya naon maneh si-sinarieun datang ka dieu…” si abah nanya bari semu heran.

“ah ameng bae atuh abah… naha ulah kitu…”

“his maenya minantu datang make teu meunang, lain biasana manehmah datang teh lamun aya kahayang jeung aya kabutuh lin….”

” nya saleresna mah abah abdi kadieu teh bade tumaros… eh naros keun, kieu bah abdi teh kamari ngimpi ngapung…. naha bakal aya naoh nya…”

“ke…ke…ke… ngapungna tarik atawa lalaunan….” si abah bari kerung..

“nya lalaunan asa namah bah…”

“sakumaha tah ngapungna …”

“aya meuren sasuhunan imah…”

“wah..wah… sukur kabayan, jiganamah maneh teh bakal kapilih jadi erte deuleu…”

“ah maenya bah… ” si kabayan surungah-serengeh

“bener deuleu… biasana lamun arek naek pangkat teh pan kaluhur…”

“tapi bah, ti sasuhunan teh terus naek deui… kira-kira satangkal kalapa…”

“wah…wah… bakal jadi lurah euy….”

“naek deui bah…asanateh saluhureun pasir…”  sikabayan bari ngacungkeun ramona kaluhur

“beu…beu…bakal jadi wadana kabayan….” si abah baru asa teu percaya

“leuwih luhur deui bah…”

“bakal jadi gubernur….”

“luhur deui bah…”

si abah akhirnamah ngageroan si embi jeung si iteung budakna nujadi pamajikan si kabayan… ” embi… iteung…geuning geus tereh euy waktuna urang di tinggalkeun ku si kabayan….”

“naha aya naon kitu bah…” si iteung mani ngarenjag

“kabayan maneh bener eta teh ngimpi ngapung nu luhur kitu…”

“enya bener bah mani luhuuur teh… ” si kabayan bari nyipta-nyipta bakal jadi pejabat nu beunghar…

” emh..iteung … geura usaha deui neangan salakinya…”

“kela-kela bah…”si kabayan reuwas bari morongos ka si abah “kuring masing keneh aya di dieu bari jeung teu aya mansalah jeung si iteung naha abah nitah si iteung neangan salaki deui… teu narima abdi mah bah…”

” har apan maneh ngimpi ngapung nu luhur… ieuh kabayan lamun ngimpi ngapungna luhur teh pasti bakal tereh maot deuleu….”

” ah da teu luhur-luhur teuing atuh bah…”

“apan tadi luhureun pasir…”

“heunteu bah kahandap saeutik….”

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s