Si kabayan di cukur II

saperti biasa si kabayan teh pada kanyahoan yen jahe= jago he-es, teu kaop nyarande langsung ker bae he-es… ninggali pangalaman samemehna si kabayan ayeunamah lamun dicukur teh sok ati-ati kasieunan bisi gara-gara sare antukna sirahna lenang beak.
si kabayan buukna geus jabrig deui ahirna niatan rek di cukur, ari tukang cukur nu resep ngadalang tea, teh ngan hiji-hijina anu tempatna paling deukeut jeung imah si kabayan. nya eleh deet si kabayan datang deui ka tukang cukur eta. si kabayan ti barang gek diuk oge geus reup-reupan tunduh, antukna si kabayan nyarita ka tukang cukur ulah ngadalang cenah sok matak tunduh mending ngadongeng nu sejenna wae… nya demi nyugemakeun pelanggan, tukang cukur teh teu ngadalang tapi ngadongeng ngenaan tangkuban perahu… si kabayan atoheun pisan ..salamet ayeunamah gerentesna.
“tah kacaritakeu waktu Dayang Sumbi di usir ti karajaan…..” si kabayan langsung reup sare…waktu lilir tukang cukur masih keneh ngadongeng…” antukna Dayang Sumbi hirup di leuweung di baturan ku si tumang….kang tos beres tah..” si kabayan asa kagareuwahkeun langsung ngajawab ” mang terus keun….” trek…trek….tukang cukur neruskeun hancana bari ngabuih ngenaan dongengna…”
geus sawatara lila si kabayan di geuingkeun ku tukang cukur… “kang beres tah…” si kabayan kaget tina sarena terus nyarita ” mang terus keun lah….” bari ker deui sare…. kitu jeung kitu wae tiap tukang cukur nyebut beres si kabayan ngajawab terus keun mang… antuk na si kabayan di degungkeun ku tukang cukur lantaran dongeng tangkuban perahu geus tamat titatadi jeung manehna ngarasa cape ngadongeng nepi katamat bari teu reureuh.. “kumaha ieu teh teruskeun…teruskeun ieuh kuring cape bari jeung naon deui anu kudu di cukur sakieu geus lenang kieu…” si kabayan lilir bari ninggali kana eunteung ari ret teh bener wae sirahna lenang deui alias botak…, sikabayan ambek ka tukang cukur “naha make di beakeun buuk kuring ieu teh mang..”…. “apan kukuring tadi di sebutkeun beres naha atuh nyebutkeun teruskeun wae…” si kabayan handeueuleun pisan bari nyarita “nu di teruskeun teh ngadongengna lain nyukuran buuk dewek…” tukang cukur ngajawab “bonganna atuh he-es teh mani kamalinaan…” si kabayan ngan hing deui ceurik bakating ku kesel, komo ari balik barudak pada moyokan bari ngabring-ngabring … “penjol…penjol…penjol….” cenah.

3 thoughts on “Si kabayan di cukur II

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s